Hirdetőtábla / Bulletin board

2020.10.11 20:06 / Beérett Velenczeiék győzelme

A TAXI4 Vértes Rallye izgalmas csatájából került ki győztesen a Velenczei- Szőke páros, akinek a záró szakaszon 4,1 másodperces hátrányát kellett előnnyé fordítania ahhoz, hogy végre futamgyőzelmet tudhasson magáénak. A Skodás Fabia R5-öt irányító kettős mindent feltett egy lapra, így az abszolút győzelem mellett a nyertes power stage-ért járó pontokat is begyűjthette.

2020.10.11 19:19 / Hadik nem enged

A Hadik-Kertész kettős nem hagyta szó nélkül, hogy egy óvatlan pillanatban az abszolút negyedik helyre csúsztak vissza. Most kalandoktól mentesen, komoly tempót diktálva az utolsó csákberényi szakaszon újabb szakaszgyőzelmet zsebeltek be, és újra összetett harmadikként várták a powerstage-et.

2020.10.11 19:16 / Velenczeiék újabb szakaszgyőzelme

A Skodás Fabia R5-tel induló Velenczei-Szőke kettős ismét egy szakaszgyőzelmet tudhat magáénak az oroszlányi gyorsaságin, ezzel is faragva hátrányából. A márkatárs Vinczéék csupán két tized másodperccel ugyan, de a második helyre szorultak, míg Hadikék a harmadik idővel teljesítették a nap leghosszabb gyorsaságiját.

2020.10.11 18:32 / Hazai pályán ifj. Fogarasié a győzelem

Az Országos Rallye2 Bajnokság negyedik állomásának, Mór és környéke adott otthont, ahol nem más, mint a helyi versenyzőpáros, ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter győzött. A Honda Civic Type-R-rel induló páros elsőségét egyetlen percre sem engedte ki a kezéből, a nyitó gyorstól kezdve a Rallye2 abszolút első pozíciójában autózott.

A hat gyorsasági szakasz, közel 80 versenykilométerén a móri párost a ladások egy komolyabb hada követte: Janovichék, Foczkóék, Baksaiék majd Ruszóék.

 

TAXI4 Vértes Rallye, Rallye2 összetett eredmények:

1. ifj. Fogarasi Attila, Toloczkó Péter (Honda Civic Type-R)           42:21.2

2. Janovich Roland, Csáthy Miklós László (Lada 21011)                   +17.9

3. Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs (Lada VFTS)                                               +33,8

4. Baksai László, Erdei Zoltán (Lada 2107)                                             +35,4

5. Ruszó Krisztián, Geró Gábor (Lada VFTS)                                        +38,2

2020.10.11 16:13 / Turánéké a második nagyvelegi szakasz is

Úgy tűnik, a Volkswagen Polo R5-öt irányító Turán-Bagaméri kettős kedvenc pályájának tekintheti a nagyvelegi szakaszt, hiszen egyik alkalommal sem engedte át a győzelmet a többieknek. Ezzel az eredménnyel ráadásul 7,3 másodpercre növelte előnyét az összetett értékelésben. A szakaszon a második legjobb idővel Hadikék érkeztek, megelőzve Vinczééket, Velenczeiéket és Csomósékat.

2020.10.11 15:13 / Csomóséké az ötödik szakasz

A második csákberényi gyorsasági szakasz meghozta a TAXi4 Vértes Rallye negyedik szakaszgyőzteseit, a Csomós-Nagy páros személyében. A Skoda Fabia R5-tel versenyző kettős maga is meglepődött, hogy ennyire jó teljesítményt nyújtottak. Őket csupán néhány tized másodperces különbséggel követik a bajnokság éllovasai: Velenczeiék, Hadikék, Turánék, majd Vinczéék.

2020.10.11 14:03 / Turánék továbbra is az élen

Noha a négy gyorsasági szakaszból csupán egy győzelmét tudhatja magáénak a Turán-Bagaméri kettős, folyamatos jó időeredményeiknek köszönhetően tartják összetett első helyüket.

2020.10.11 11:53 / Turán szuper hajrája Nagyvelegen

A TAXI4 Vértes Rallye nyitó körének, utolsó szakaszán a Turán-Bagaméri kettős olyan tempót diktált a Volkswagen Polo GTi R5-tel, hogy a bezsebelt szakaszgyőzelmükkel azonnal az abszolút élre ugrottak, így 4,8 másodperces előnnyel várják a második körös folytatást.

2020.10.11 10:38 / Velenczei hajt az elsőségre

A Vértes Rallye második gyorsasági szakaszának 12,3 kilométerén a forgatókönyv hasonlóan alakult: a kiírt távot a Velenczei-Szőke kettős teljesítette a legjobb idővel, akiknek még egy-két kisebb hiba is belefért. A második leggyorsabb a Vincze-Bacigál páros volt, annak ellenére, hogy továbbra is kicsit óvatosabban autóznak. A Hadikék, Vinczéékhez hasonlóan diktálták az iramot, negyedik idejével jelenleg az abszolút harmadik helyen állnak. Turán Frigyes, Bagaméri László is a rosszul választott gumik miatt került hátrányba, a szakaszon elért harmadik helyével jelenleg az összetett negyedik pozícióban tanyázik.

2020.10.11 09:18 / A jól ismert verseny új köntösben

A 2020-as év rendhagyó idényében az Országos Rallye Bajnokság negyedik állomása Mór és környéke, ami a Taxi4 Vértes Rallye nevet kapta. Az október közepén zajló viadalon a versenyzők közel 360 kilométeren autóznak, amelyből több mint 120 kilométer lesz a mért szakasz.

A Fehérvár Rallye-ról ismerős szakaszokon igencsak népes mezőny várja a rajtot: az ORB/ORC-ben 69 versenyző, a Rallye2-ben 53 páros, míg a Historicban 15 kettős képviselteti magát. Három körben, kilenc gyorsasági szakaszon teljesítenek majd a versenyzők: az oroszlányi pályán kezdenek, Csákberényben folytatják és Nagyvelegen zárják a kört.

A bajnokság élén három futam után, 71 pontjával a címvédő Vincze-Bacigál kettős áll, őt a szintén Skodás Velenczei-Szőke duó követi 56 ponttal, jelen állás szerint pedig 47 ponttal a harmadik helyen a Ford Fiesta R5-tel Hadik András és Kertész Krisztián tanyázik.

A nyitó, oroszlányi szakasz 17,3 kilométerén a mezőny nagyrésze a pontos abroncsválasztással volt elfoglalva, sokan a mellé nyúlt gumik miatt kerültek hátrányba. Úgy tűnik, a nógrád-megyei páros megtalálta a megfelelőt, hiszen a Velenczei-Szőke és a Skoda Fabia R5 alkotta trió kezdett a legjobban. 4,8 másodperces hátránnyal Vinczéék végeztek másodikként, őket Hadikék, Turánék, Baloghék követték.

2020.10.09 19:17 / Tapadás és féktávok

Lovász Pál, Kürti Tamás (Hyundai i20 R5)

Az R5-ös Hyundaihoz az elmúlt időszakban rengeteg alkatész érkezett a cég németországi főhadiszállásról, így Lovász Pál és Kürti Tamás reméli, hogy a technika már megbízható lesz alattuk a Taxi4 Vértes Rallye-n. Lovászék egyébként a vasárnapi száguldásra egy teszttel készülnek, és abban bíznak, hogy megtalálják azt a „csomagot”, ami a sikeres szerepléshez kell. 

2020.10.09 19:07 / Hátrányban a többiekhez képest

Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5)

A szezonnyitó Steelvent Salgó Rallyn valósággal berobbant az élmezőnybe Csomós Miklós és Nagy Attila. A kettősnek sikerült fellépni a pódiumra, sőt a miskolci rajtjuk is optimizmussal tölthette el őket. Aztán a folytatás elmaradt. A második futam Tóth Zsolt tragikus balesete miatt félbeszakadt, Egerben pedig egy váratlan közúti baleset miatt nem tudtak elindulni. Az autójuknak nekiment egy másik, így gyakorlatilag a Taxi4 Vértes Rallye-n majd két hónap szünet után csatázhatnak ismét. 

2020.10.09 14:38 / Új név, ismerős program

A tavalyi Székesfehérvár Rallye helyét idén ugyan a Vértes Rallye veszi át, de van, ami változatlan: ismert szakaszokat használ majd az ORB mezőnye, amelyben természetesen ismét ott lesz Turán Frigyes és Bagaméri László. A Volkswagen Polo GTI R5-tel, Friciék szeretnének újra az élbolyban autózni, harcban lenni a futamgyőzelemért. 

2020.10.09 13:42 / Felbőgnek a motorok

Újra összeáll a móri páros: Toloczkó Péter és Fogarasi Attila egy laza, sikeres versenyt szeretne futni Fotó: Peremicki István

A technikai sportok kedvelőinek igazi csemege lesz az előttünk álló hétvége, ugyanis Mór lesz a központja az országos ralibajnokság negyedik futamának, a Vértes-ralinak.

2020.10.08 19:37 / Móri muri!

ifj. Fogarasi Attila, Toloczkó Péter  (Rallye2, Honda Civic Type-R)

Szűkebb hazájába látogat az a mezőny, amelynek most már régóta részese. Éppen ezért ifj. Fogarasi Attila számára különös pikantériát kölcsönöz ez a hétvége. A Rallye2-es versenyző emiatt érez egy kis nyomást, de jó hangulatban, felszabadultan szeretne autózni hazai környezetben.

2020.10.08 19:30 / Rohamtempóban készültek el

A lyukóbányai Rallye3-as versenyen történt nagy bukást követően napokig kérdéses volt, hogy a Taxi4 Vértes Rallye-n ott lehet-e a rajtvonal mögött Hadik András és Kertész Krisztián. A csapat rohamtempóban, nagyszerű munkát végzett, így a páros az előttünk álló hétvégén, harcba szállhat a győzelemért, a dobogós helyezések valamelyikéért a Vértes Rallyn. A verseny neve ugyan újnak számít a szakágban, a pályák viszont nem. A rendező ugyanis móri központtal, de a Székesfehérvár Rallyn használt szakaszokra „küldi rá” a teljes mezőnyt. A hazai sorozat idei negyedik állomása egy versenynapra korlátozódik, vasárnap összesen kilenc gyorsasági vár a benevezett párosokra.

2020.10.08 19:20 / Csak a futamgyőzelem hiányzik

Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5 EVO)

„Boldog vagyok, mert az egyik kedvenc versenyem következik. Imádom ezeket a pályákat és környék is nagyon szép…” – szögezte le előre Velenczei Ádám, akinek akkor sem kell elkeserednie, ha épp rátekint a pontverseny állására. Szőke Tamással az oldalán jelenleg az abszolút értékelés második helyét foglalja el, de egyértelműen támadó helyzetben várják a Taxi4 Vértes Rallye-t. 

2020.10.08 11:13 / Elismerés után, motiváltan

Vincze Ferenc, Bacigál Igor    (Skoda Fabia Rally2 EVO)

Az Eger Rallyn aratott győzelmével Vincze Ferenc és Bacigál Igor visszavette a vezetést a magyar bajnokságban. Az előnyük azonban nem olyan mértékű, hogy hátradőlhetnének, éppen ezért a Taxi4 Vértes Rallye-ra is komoly tervekkel érkezik a szécsényi versenyző, és felvidéki navigátora. Vincze Ferencet ráadásul néhány nappal ezelőtt a lakóhelyén komoly megtiszteltetés ért: Szécsény Városért kitüntető díjjal ismerték el a sporttevékenységét. 

2020.10.07 18:14 / Tájékoztatás a tesztről

Szeretnénk értesíteni a versenyzőket, hogy bár nem jött össze a minimum létszám, a rendezőség a versenyzők sikeres felkészülése érdekében az előzetes meghirdetésnek megfelelően megrendezi a tesztet Nagyvelegen, pénteken.                      

2020.10.07 12:20 / Jó hangulatra készülnek

Lencse Zoltán, dr. Kovács Annamária      (Ford Fiesta R5)

Óvatosan fogalmazva is csak félig optimista a Taxi4 Vértes Rallye előtt Lencse Zoltán. Annak örül, hogy hazai pályán versenyezhet, viszont vannak olyan dolgok, amelyek finoman szólva sem tetszenek a pilótának. Ennek ellenére bízik benne, hogy az idény negyedik aszfaltos hétvégjén jó eredménnyel zárják a kilenc gyorsasági szakaszt. 

2020.10.06 12:23 / Dupla téttel, kissé izgatottan

Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs   (Rallye2 Lada VFTS)

Alaposan bekezdett a Rallye2-es bajnokságban Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs. A Ladás kettős a nógrádi szezonnyitón nagyságrendileg 15 másodperccel győzött, Egerben pedig még nagyobb fölénnyel, több mint negyven másodperes fórral végeztek az élen. Jelen pillanatban tehát a magabiztos teljesítménynek köszönhetően vezetik a bajnokságot, az élről várják a Vértes Rallyt.