Hirdetőtábla / Bulletin board

2021.09.10 09:17 / A Vértes Rallye mozgóképben

 

2021.08.30 09:53 / Mads Østberg nyerte a Vértes Rallye-t!

A norvég páros végig magabiztosan autózva nyerte meg a Vértes Rallye-t, Østberg még a powerstage-ért járó bónuszpontokat is elvitte Csomós Miklósék elől. Abszolútban Hadik András lett a második, aki ezzel ismét átvette a vezetést a bajnokságban. Velenczei Ádám és Klausz Kristóf az egész nap folyamán nagyot csatáztak, végül előbbié lett az abszolút második hely, 2,2 másodperc döntött a két versenyző között. Csomósék a szombati defekt miatt összeszedett hátrányukat próbálták ledolgozni a nap folyamán, ez egy a bajnokság szempontjából igazán értékes ötödik helyet eredményezett. A TOP10-be Osváth, Német László, Szauer, Hevesi és Bodolai fért még be.

A Rallye2-ben hazai sikerül született a móri közönség legnagyobb örömére Ifjabb Fogarasi Attila győzött, aki ugyan az utolsó előtti gyorsaságin egy defekt miatt visszaesett a második pozícióba, de a záró szakaszon nagyot mentett, és 2020 után ismét megnyerte a Vértes Rallye-t. A díjat a világbajnok Mads Østberg – Torstein Eriksen duótól vehették át!

2021.08.29 16:15 / „Végre megvertük Mads Østberget egy gyorsaságin!” – Klausz Kristóf nyerte a tizediket

Nagyon nagyot ment Klausz Kristóf, a tizedik pusztavámi gyorsaságit, és ahogy a címből is látszik, nagyon örül ennek a fiatal versenyző, és navigátora! Østberg tehát ha csak kevéssel is – 0,3 másodperccel – de elveszítette egy a szakaszt, a nap folyamán először. Hadik lett harmadik, Csomós a negyedik, míg Velenczei az ötödik. Abszolútban Østberg 44 másodperccel Hadik András előtt, Velenczei 15,9 másodperccel követi őt a harmadik helyen. Klausz azonban már csak 2,3 másodperccel van lemaradva, így pedig az utolsó komoly csata várható az utolsó szakaszon. Osváthék tovább őrzik az ötödik helyet Csomósékkal szemben.

2021.08.29 15:00 / Az utolsó körre magabiztos előnnyel mehet ki Mads Østberg

Már csak két gyorsasági van hátra a Vértes Rallye-ból, a pusztavámi és kőhányási szakaszra összetettbeli több mint 43 másodperces előnnyel mehet majd ki Mads Østberg, aki mind a nyolcadik, mind pedig a kilencedik szakaszt megnyerte, a végső győzelem ezzel karnyújtásnyira van már csak tőle. Igaz, az utolsó két gyorson még azért hiba nélkül végig kell menni! Ezt pontosan tudja az abszolútban jelenleg második helyen álló Hadik András, aki a veszprémi utolsó szakaszon dobta el a győzelmet másfél hónappal ezelőtt. Hadikék előnye a valamelyest nőtt, most 15 másodperccel állnak jobban, mint Velenczei Ádámék, akik nyakában viszont – 4 másodpercnyi távolságra – ott liheg Klausz Kristóf. A fiatal škodás versenyző a gúttamási gyorson ráadásul a második legjobb időt autózta. Az utolsó kör előtt Osváthék őrzik ötödik helyüket, de figyelniük kell hátra, mert jönnek Csomósék, 7,9 másodperc a különbség a két páros között. Csomós mögött még Német László, Hevesi, Szauer és Maricsek alkotja a TOP10 mezőnyét.

2021.08.29 13:17 / Tovább száguld Østberg – már több mint fél perc az előnye abszolútban

A hetedik gyorsasági szakaszt is Mads Østberg nyerte meg, a norvég egész nap magabiztosan autózik, folyamatosan növeli előnyét összetettben. A reggeli induláskor még „csak” 7,5 másodperccel vezetett, a nap feléhez közeledve pedig már több mint fél perc az előnye Hadik Andrással szemben. A magyar bajnok pilótának pedig már egyre többet kell nézelődnie hátrafelé is, mert pusztavámi gyorson második Velenczei Ádám hátránya 11,3 másodpercre olvadt. Klausz stabilan hozza a harmadik helyeket, összetettben is csak 4 másodpercre van Velenczeitől. Izgalmas csata zajlik – egyelőre úgy tűnik, hogy – a második helyért.

2021.08.29 10:59 / Østberg egyre megnyugtatóbb előnnyel

A Vértes Rallye második napjának harmadik gyorsaságiján Mads Østberg volt a leggyorsabb, most azonban Velenczei Ádám autózta a második legjobb időt, 3,3 másodpercet kapott az összetett éllovasától. Klausz Kristóf Østbergtől képest 6,1 másodpercet kapott, ezzel pedig a harmadik helyen zárta a szakaszt, azonos idővel Csomós Miklósékkal. Hadik András az ötödik helyen 6,9 másodpercet kapott, tőlük 1,5-re jött be Osváth Péter. A hetedik időt autózó Német László is még tíz másodpercen belül jött le a gyorsaságiról Østberghez viszonyítva.

A nap első kör után összetettben Østberg vezet, Hadik András hátránya a második helyen már 27,5 másodpercre nőtt. Abszolútban a harmadik helyen Velenczei Ádám áll, 11,8 másodperccel lemaradva Hadik mögött, viszont csak 3,8-del előzi meg a negyedik Klausz Kristófot. 

2021.08.29 10:08 / Østberg az élen továbbra is

A kőhányási, 12,9km-es gyorsasági szakaszt is Mads Østberg vitte, ezúttal Csomós jött be mögötte másodiknak 7,9 másodperc hátránnyal. Hadik Andrásék lettek a harmadikak, hátrányuk a norvéggal szemben 8,5 másodperccel nőtt, így már összetettben több mint 20 másodperc a különbség a két pilóta között. Ezúttal a Vértes Rallye tavalyi győztese, Velenczei Ádám lett a negyedik, aki 13 másodpercet kapott Østbergtől. A legjobb tízbe Bodolai, Klausz, Osváth, Német László, Szauer, és a Mitsubishit terelgető Hevesi fért be.

2021.08.29 09:53 / Mads Østberg ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta

A Vértes Rallye első napja után 7,5 másodperc előnnyel vezetett Mads Østberg Hadik András előtt. A norvég világbajnok a vasárnapi első gyorsaságin – ha nem is sokat – de hozzá tudott ehhez tenni. 4,6-del volt gyorsabb az abszolút ötödik időt autózó Hadiknál. Kettejük közé Velenczei, Klausz és Csomós furakodott be. Csomosék egy defekt miatt veszítettek sokat szombaton, ezzel az eredménnyel pedig megkezdték a felzárkózást az élmezőnyhöz.

Összetettben továbbra Mads Østberg áll az élen, Hadikék hátránya 12,1 másodperc. Őket követi 9,1 másodperccel Klausz Kristóf, Velenczeiék a negyedik helyen állnak, míg Osváthék az ötödikek.

2021.08.28 17:37 / Østberg vitte a másodikat, összetettben is átvette a vezetést

Az első gyorsot megnyerő Turán Frigyes féltengelye eltört, így kétkerék-hajtással jöttek le a szakaszról, és több mint 52 másodpercet kaptak az élen záró Mads Østberg-től. De nem csak Turánékkal babrált ki a sors, Csomóséknak is akadt gondjuk, 1 perc hátránnyal csak a huszadikak lettek, így abszolútban is alaposan visszaestek, egészen a 10-ik pozícióig. A norvég nem csak a gyorsaságit nyerte, de összetettben is átvette a vezetést. Hadik ismét nem kapott sokat, ezúttal 2,2-vel jött be a második helyre, Klausz Kristófék pedig a harmadikra. Őt Velenczei és Bodolai követte minimális különbséggel.

2021.08.28 16:00 / Turán Frigyes kezdte a legjobban Vértes Rallye-t

A Vértes Rallye első napján csak az első osztálynak rendezek gyorsaságikat. A 17,3 kilométer hosszú oroszlányi szakaszt háromszor teljesíti a mezőny. A „bemelegítést” Turán Frigyesék vitték el, 8:09,7-et autóztak, ezzel 2,2 másodpercet adtak a Mads Ostberg – Torstein Eriksen párosnak. A képzeletbeli dobogóra Hadik András ért oda, 0,6 másodperccel maradt el a norvég duótól. Hadik mögött 0,8-cal ért be Csomós Miklós, aki 1,8-et adott Bodolaiéknak. A legjobb tízbe Klausz, Velenczei, Osváth, Német László, és Ollé Sasa fért még be.

2021.08.28 11:09 / Kimozogták, előre tekintenek

Akkor, ott, nem sokkal a Székesfehérvár-Veszprém Rally célja előtt Hadik András nem csupán az uralmát vesztette el az autó felett, hanem azt az előnyt is, amelyet az első négy bajnoki futamon megszerzett a magyar bajnokságban. Szerencsére komolyabb baj nem történt a párossal, igaz az R5-öst gyakorlatilag újjá kellett építeni, és a hajrában egy biztosnak tűnő második helyezést dobtak el maguktól, ami természetesen nagyon hiányzik az éves összetett szempontjából. 

2021.08.28 10:55 / Inkább lehetőség, mintsem teher

Arra talán lehetett számítani, hogy 2021-ben Csomós Miklós és Nagy Attila ott lesz a hazai ralibajnokság élmezőnyében. Arra viszont csak nagyon kevesen gondoltak, hogy a sárospataki-sajószentpéteri kettős úgy vág majd neki a hajrának, hogy reális esélyük van a bajnoki cím megszerzésére. Pedig most, a soron következő Vértes Rally előtt ez a helyzet. Közös pályafutásuk első abszolút futamgyőzelmét a Salgó Rally szerezték meg, legutóbb pedig a murvás Székesfehérvár-Veszprém Rallyn is az élen zártak. Ezt pedig komoly fegyvertény annak tudatában, hogy viszonylag kevés murvás tapasztalattal rendelkeztek a legutóbbi futam előtt. 

2021.08.28 10:46 / Várják az igazi áttörést

A Citroennel egyelőre nem megy. Német László és Tóth Imre a szezon eddigi részében nem tudta azt az eredményt hozni, amit elvártak volna magukkal szemben. Most viszont itt a javítási lehetőség, a páros ugyanis optimistán várja a magyar bajnokság hatodik versenyhétvégjét. A Vértes Rallyn szeretnének az élmezőnyben autózni, hiszen tudják, hogy ők és az autó is képes erre a teljesítményre.

2021.08.28 10:41 / Játék, játék, játék!

Hoffer Zsolt és Hungarian Police Rallye Team játszani hív mindenkit 

Sziasztok! 
 
Szeretnénk a Vértes Rally 2021 ideje alatt a KTI-nek köszönhetően a gyerekeken túl a felnőtteket is megajándékozni! 
 
Mit kell tenni? Gyere el hozzánk Mórra a rally szervizparkjába, vegyél részt legalább három feladaton, amelyért pecsétet kapsz a regisztrációs lapodra. Válaszd ki, hogy autós vagy motoros vezetéstechnikai képzést szeretnél nyerni, és add meg az e-mail címed! A regisztrációs lapodat add le nekünk, dobd be a gyűjtőbe! 
 
Mi live videóban kihúzzuk a nyerteseket, és e-mailben is értesítjük! 
 
A játékszabályzatot ide kattintva, a Facebook oldalunkon és a helyszínen is megtaláljátok! 

2021.08.28 09:10 / Jó hajrában reménykednek

Most már tisztán látszik, hogy a külföldi versenyzők, a két világbajnok érkezése nem jött jól Bodolai Lászlónak és Deák Attilának. A miskolci kettős ugyanis emiatt több pódiumos helyezéstől esett el, de a hátralévő két versenyen azon lesznek, hogy javítsanak a jelenlegi helyezésükön. Erre most itt a lehetőség, hiszen Bodolaiék is ott lesznek a magyar bajnokság soron következő futamán. Abban bíznak, hogy a hétvégi Vértes Rallyn az élmezőnyben kell számolni velük. 

2021.08.28 08:58 / Már a jövőt építik

A múlttal nincs mit foglalkozni. Nem lehet megváltoztatni, tanulni kell belőle, hogy ugyanazokat a hibákat újra ne kövesse el az ember. Így van ezzel Velenczei Ádám és Bacigál Igor is, akik komoly reményekkel vágtak neki a 2021-es Mercarius Rally1 Bajnokságnak, de a szezon második felére nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudnak beleszólni a bajnoki címért folyó küzdelembe. Az Ózd-Eger Rallyn megszerzett hatodik és a Mecsekben elért negyedik helyezés ugyanis ehhez kevés. A kettős ezután döntött úgy, hogy Veszprémben nem indul el, a hátralévő két versenyhétvégén viszont már ismét a legjobbjára törekszik. 

2021.08.27 16:03 / Rallye2 gyorsintejúk a rajt előtt

Aki kérdez: Salánki Gábor. Aki válaszol:

2021.08.27 11:39 / Baksai László: A lényeg, hogy visszatérjen az érzés

Baksai Laci és Erdei Zoli a stopperét el sem viszi Mórra, mert az időeredményektől sokkal fontosabb lesz nekik az, hogy újra elkapják a fonalat és testben, fejben, valamint lélekben is megkezdjék a visszatérést az új VFTS-ükkel, a rallye világába. Baksai Lászlóval beszélgettünk. 

2021.08.26 15:15 / Restart

Újraindul az élet Móron a Rally2 Bajnokságban, ahol a szokásosnál szerényebb, 38 párost felvonultató mezőny vág majd neki a versenytávnak, de minden kezdet nehéz, ennek is örülni kell, hiszen bajnoki futamon legutóbb május közepén, az Ózd-Eger Rallye-n szurkolhattunk a Rally2 versenyzőinek.

2021.08.26 13:15 / Ifj. Fogarasi Attila: Szeretettel várunk mindenkit Mórra!

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Peti a Rally2 Bajnokság éléről, két futamgyőzelemmel a tarsolyában várja a folytatást, valamint a hazai futamukat, a Vértes Rallye-t. A terveikről Ifj. Fogarasi Attilát kérdeztük.  

2021.08.26 08:53 / Ruszó Krisztián: Várjuk már, hogy versenyezhessünk

Ruszó Krisztián és Geró Gábor nagyon szereti a vértesi pályákat, a Lada VFTS-ük csúcsformában van, így Krisztián egyértelműen kijelentette, hogy ahol csak lehet harcba szállnak hétvégén a győzelemért. Ruszó Krisztiánnal beszélgettünk.

2021.08.25 17:32 / Péter Palkó: A kisfiam első versenyhétvégéjére készülünk

Péter Palkó és Varga Kristóf egy különleges küldetésen lesz a Vértes Rallye-n, a rendkívüli alkalom miatt pedig kupákat akarnak gyűjteni Móron, de úgy, hogy közben nem feszülnek rá túlzottan a stopperrel vívott csatára. Péter Pállal beszélgettünk.

2021.08.22 17:05 / A cél az abszolút tíz

Habár nem az aszfalt szerelmese Ollé Sasa, ezeket a pályákat nagyon szeretni, a Vértes Rallye-t nagyon élvezte az elmúlt évben, hiszen lehetett keresztbe autózni, látványosan menni, amivel saját magunkat is szórakoztathatják.

2021.08.21 09:59 / Bevállalósnak kell lennem

Tapasztalt kettős ugyan, azonban mégis sokat töri a fejét az Osváth-Papp páros, hogy milyen körülményekre, milyen beállításokkal készüljön a Vértes Rallye-n. Habár indultak már ezen a versenyen, mégis teljesen más viszonyok között, akkor az ősz adta ködös, nyálkás terepen kellett megállniuk a helyüket, most azonban a nyár utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre ez az aszfaltos futam.

2021.08.20 16:13 / Abszolút ráhangolódva

A Klausz-Csányi kettős egy hibamentes versenyzéssel az idei egyetlen murvás versenyen a harmadik helyen végeztek. A dicsőséges helytállás után a Vértes Rallye-n is az a céljuk, hogy legalább így, ha nem jobb helyezéssel zárjanak a nyár utolsó futamán.